Paradontoza

paradontoza_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Witam mam pytanie w jaki sposob leczy sie paradontoze. Objawami jest obsowanie sie dziasel itp. ...(więcej)
  • Ja mam paradontozę dziedziczną - moi rodzice borykają się z tym problemem i dopadło to mnie, jak na razie 4 zęby mam zaatakowane - chyba naszczęście choć zęby mam krótkie to bardzo głębok...(więcej)
  • Czy oprócz dbania o zęby można jakoś inaczej zapobiegać paradontozie, a jeśli już u kogoś się stwierdzi to jak ją leczyć?...(więcej)
  • Kochani powiedzcie jak się odżywiać, aby zapobiegać wszelkim chorobom zębów, przecież muszą być na nie jakieś sposoby, może to właśnie odpowiednia dieta. Co o tym sądzicie?...(więcej)

Forum -> jak leczyć?

Tytuł:jak leczyć?
Autor:Met23
5.9.2011, 11:46
Czy oprócz dbania o zęby można jakoś inaczej zapobiegać paradontozie, a jeśli już u kogoś się stwierdzi to jak ją leczyć?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

paradontoza_ciekawostki

Ciekawostki

Ból zęba
Ból zęba zaliczany jest do najbardziej dotkliwych i intensywnych bóli. Zazwyczaj ma charakter ostry. Powstaje w wyniku stanu zapalnego, postępującej próchnicy, ropnia, ziarnicy, przetoki oraz zapalenia wierzchołka korzenia.

Czy wiesz, że...

Leczenie zębów
W przypadku zaawansowanej próchnicy, kiedy infekcja rozszerza się obejmując miazgę zęba (unerwioną i unaczynioną tkankę), co powoduje znaczną bolesność (pulsujący, dokuczliwy ból), konieczne będzie kanałowe leczenie zębów.

Polecamy

Stomatologia estetyczna
Stomatologia estetyczna zajmuje się nadawaniem i przywracaniem naturalnego i zdrowego wyglądu naszym zębom. Dzięki odpowiednim zabiegom uśmiech może być bardziej promienny i szczery.

Archiwum

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.