| Tytuł: | czy to paradontoza |
| Autor: | gabi 28.2.2011, 09:54 |
| Witam mam pytanie w jak można leczyć paradontoze. Objawy jakie mam to obsuwanie się dziąseł | |
| Autor: | olga 28.2.2011, 14:00 |
| Ja też choruję na paradontozę, stosowałam już wiele past ale bez skutku :( | |
| Autor: | milena 1.3.2011, 08:38 |
| Ja też niestety mam ten problem, u mnie jest to ponoć genetyczne, stosuje oczywiście odpowiednie pasty, dbam prawidłowo o higienę, a problem ciągle jest paradontolog wykonał mi kiretaz(głębokie oczyszczenie kieszonek dziąsłowych)i zaproponował mi przeszczep błony śluzowej z podniebienia, zabieg jest dość drogi, czasochłonny ale czy skuteczny?? może ktoś z waz to wykonywał i może powiedzieć coś na ten temat? zwłaszcza skuteczności jego.. A na pojawiający ból zębów który u mnie występuje zażywam pyralginę i muszę powiedzieć, że działa jednak chciałabym mieć już ten problem za sobą | |
| Autor: | alek 1.3.2011, 11:43 |
| no tak na ból zęba to pyralgina jest podstawą zawsze pomoże, a co do paradontozy to mogę Cię pocieszyć długa droga przed Tobą do wyleczenia | |
| Autor: | joanna 2.3.2011, 08:20 |
| Czesc Wam, paradontoza jest straszna ja mam 32 lata i paradontoze odkad pamiętam, kiedy miałam 23 lata miałam wszczepianą kość ciągłe wizyty u dentysty i oczywiście czyszczenie kamienia minimum co 3 miesiace bo tak wymaga sie tego przy paradontozie. Mialam i mam obsesję na tym punkcie - koszmary w nocy - szukałam wszystkiego i wszedzie - NIESTETY NIE MA JESZCZE ZŁOTEGO ŚRODKA Mnóstwo kasy straconej nerwów łez i powiem wam tak, nie da rady wyleczyć tego dziadostwa póki co, możemy tylko przedłużyć sobie żywotność naszych ząbków dbajac o nie tak jak radził nam periodonta - ale i tak wypadną no chyba, że w koncu coś znajdą. Ale ja już w to wszystko wątpię za dużo czytałam na ten temat - już nawet dzieci w wieku 7 lat potrafią mieć już straszną paradontozę, a wywołana jest przez bakterię na której niema póki co bata nawet jeżeli wyrwiemy i będziemy miały implanty to i tak ta bakteria będzie w jamie ustnej. | |
| Autor: | iza 2.3.2011, 11:17 |
| Ja mam paradontozę dziedziczną - moi rodzice borykają się z tym problemem i dopadło to mnie, jak na razie 4 zęby mam zaatakowane - chyba naszczęście choć zęby mam krótkie to bardzo głęboko osadzone w zębodole, dlatego się nie ruszają. | |

Ból zęba
Ból zęba zaliczany jest do najbardziej dotkliwych i intensywnych bóli. Zazwyczaj ma charakter ostry. Powstaje w wyniku stanu zapalnego, postępującej próchnicy, ropnia, ziarnicy, przetoki oraz zapalenia wierzchołka korzenia.
Leczenie zębów
W przypadku zaawansowanej próchnicy, kiedy infekcja rozszerza się obejmując miazgę zęba (unerwioną i unaczynioną tkankę), co powoduje znaczną bolesność (pulsujący, dokuczliwy ból), konieczne będzie kanałowe leczenie zębów.
Stomatologia estetyczna
Stomatologia estetyczna zajmuje się nadawaniem i przywracaniem naturalnego i zdrowego wyglądu naszym zębom. Dzięki odpowiednim zabiegom uśmiech może być bardziej promienny i szczery.